AUTHENTIEK PERANAKAN

· Maleisië ·

Authentiek Maleisisch

Peranakan Kookworkshop

Dit is een zeldzame kans! Carolyn Lee Lian Yin uit Maleisië neemt ons mee op een culinaire reis doorheen de Peranakan keuken. Peranakan is een mengeling van Maleisische en Chinese invloeden. De smaken van deze keuken zijn uniek, distinct en fragiel. Elk gerecht bevat ontzettend veel kruiden.

Onze workshops zijn corona-proof en mogen nog steeds doorgaan (stand van zaken sinds 16 oktober 2020)

  • De kookworkshop laat jullie toe in jullie eigen bubbel te koken:
    • Je kan maximum per bubbel van vier samenwerken op minder dan 1.5m onderlinge afstand.
    • Heb je alleen of met twee ingeschreven, dan blijf je (alleen, of met twee) op 1.5m van anderen.
    • Respecteer aub de afstand tussen de bubbels, voor jullie veiligheid, èn die van de andere deelnemers.
  • Ter plaatse mag jammer genoeg geen voeding of drank worden geconsumeerd.
    • Tot 20u kunnen we alcoholische dranken schenken en kunnen jullie proeven en eten van wat we samen klaarmaken of wat de chef jullie als appetizer aanbiedt.
    • Na 20u hebben jullie vrij beschikking over water en dranken in blikjes zoals we bij onze take-away maaltijden meegeven.
    • Jullie kunnen wat jullie gekookt hebben meenemen naar huis in onze take-away verpakkingen of in jullie eigen verpakking die je meebrengt.
  • Jammer genoeg moet je je masker de hele tijd ophouden.
  • Er is op verschillende strategische plaatsen handgel voorzien.
  • Al ons materiaal is uiteraard ook hygiënisch en gereinigd. Onze ruimte is goed verlucht.
  • We vragen dat je bij symptomen zoals verkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts ons een seintje geeft en niet deelneemt.

Een greep uit de recepten die je zult aangeleerd krijgen:

  • Nyonya Top Hats
  • Nasi ulam Nyonya
  • Udang lemak nanas curry
  • Babi pongteh
  • Fresh mango agar

Sta je na het horen van al dit lekkers ook te popelen om je koksmuts aan te trekken?
Aarzel dan niet om je plekje te reserveren.

We starten stipt om 18.30u
Gelieve zelf een mesje, een snijplank en schort mee te brengen.

€77 per persoon

Inclusief :

  • dranken ( waters, homemade mocktail (non-alcoholisch), 1 glas cava & 2 glas witte/rode wijn)
  • receptenboekje (de receptenfiches worden elektronisch doorgestuurd)
  • productkennis en begeleiding van een native chef of vergelijkbaar door ervaring
  • afwas is voor rekening van Illie Mangaro
  • gezellig tafelen in authentiek industrieel kader
  • kleine groepen tussen 10 – 15 personen ( workshops gaan door vanaf 10 personen )

Bij annulaties zijn er geen terugbetalingen mogelijk.