DOK7
• by Illie Mangaro •

DOK7 • by Illie Mangaro

dinner + drinks + connecting via via

Dok7 is een nieuw concept van Illie Mangaro, telkens op een vrijdagavond en telkens met een thema 😉
Ontdek en snuif de wereldse smaken op van deze avond!

Kan je er toch niet bij zijn, dan geven we je graag een cadeaubon die 1 jaar geldig is. Bij annulaties zijn er geen terugbetalingen mogelijk.

20 november 2020
Koreaanse BBQ
met Younjeong Choi

19h — 00h

DOK 7 by Illie Mangaro ● Koreaanse BBQ met Younjeong Choi

Hallo, mijn naam is Younjeong, ik kom uit Zuid-Korea. Na een lange studie aan de Universiteit in Seoul in het departement van Franse studies, kwam ik uiteindelijk naar België, niet naar het Franstalig gedeelte, maar naar het Nederlandstalige gedeelte in Gent voor de liefde van mijn leven, een Gentenaar! 😃

De Koreaanse keuken is een ontzettend gezonde keuken die zich kenmerkt door zijn vele banchans (side dishes of bijgerechten). 80% van de banchans bestaat uit groenten waarvan vele gefermenteerd zijn. Lacto-fermentatie is héél gezond, de producten bewaren veel langer en zijn rijk aan probiotica, mineralen en vezels. De bekendste is kimchi. Hierbij werk ik met biogroenten en seizoensgebonden producten.

Vanavond serveren we de Koreaanse BBQ samen met verschillende soorten vlees, aangekleed met allerlei groenten, kimchi en bijgerechten.

Menu

Hoofdgerecht:

Twee soorten gal-bi (gemarineerd vlees):
vlees met bulgogi saus en vlees met Gochujang saus

Bijgerechten:
  • Kimchi,
  • Radijs kimchi,
  • Koreaanse gefermenteerde groenten
  • Vers gekruide salade
  • Homemade BBQ-saus
  • Rijst en Koreaanse traditionele soep

Vietnamese Hot Pot
met Tra My Nguyen
Coming soon

19h — 00h

DOK 7 by Illie Mangaro ● Vietnamese Hot Pot met Tra My Nguyen

“Terug in Vietnam geniet ik het meest van hotpot bij mijn ouders met de hele grote familie. We bereiden samen het eten en genieten samen van de Q-time. Verhuizen naar België met mijn man, werken bij Illie – waar voedselliefhebbers elkaar ontmoeten – brengt me de inspiratie om hotpot te introduceren aan degenen die geïnteresseerd zijn in niet alleen goed eten, maar ook onze levensstijl en onze culturen “, zei Tra My.

Wat is Hotpot? Het Hotpot concept is geen gerecht maar een volledige maaltijd. Op een of andere manier vertegenwoordigt de hotpot een deel van de Aziatische cultuur, levensstijl: delen, zorgzaam en natuurlijk street food.

De eerste regel bij het eten van hotpot is dat je het echter niet alleen eet. Je geniet van hotpot met je vrienden, je familie, je collega’s … Als je in Azië reist, kun je zien dat hotpot onder verschillende namen voorkomt, verschillende manieren van bereiden, verschillende smaken op een hoek van de straat op mini plastic tafels of in een restaurant waar je ook tientallen andere gerechten kunt bestellen … of gewoon in een charmant lokaal huisje dat je net tegenkomt op je weg. 

Hot pot is een unieke Vietnamese kookstijl-workshop die duizend jaar geleden uit China is overgekomen. We hebben een hot pot met sudderende bouillon en deze zetten we in het midden samen met voorbereide ingrediëntenschotels ernaast.

De bouillon kan worden bereid met o.a. kip, noedels, groentjes, rundvlees, varkensbotjes of van zeevruchten. Meestal gebruikt men veel paddestoelen, groenten, gehakt en garnalen.

DOK 7 by Illie Mangaro ● Vietnamese Hot Pot met Tra My Nguyen
DOK7 · Vietnamese Hot Pot met Tra My Nguyen — Coming soon: nieuwe datum voor najaar
47,00 Book ticket