🥢 Meet the Korean chef 🥢

9 038 km hiervandaan in Busan, Zuid -Korea, is Youn Jeong choi geboren en getogen. Ze is er opgegroeid, heeft er gestudeerd. Na de eerste gouden periode van haar leven, in de warme omgeving van haar familie is ze de liefde gevolgd naar België.

Na het krijgen van twee zoontjes borrelde haar passie voor het koken, meer specifiek de Koreaanse keuken, de gerechten van uit haar kindertijd.

Naast het behalen van het erkende National Korean Food Certificate kon ze inspiratie opdoen bij beroemde Koreaanse chefs (boeddhistische tempels, erkende traditionele instituten en privéscholen. Hier in België deed ze ook veel ervaring op aan gastronomische koksscholen. Met die kennis en ervaringen op zak experimenteerde ze om de traditionele Koreaanse gerechten een hedendaagse twist te geven.

Haar thuiscritici – haar zoontjes, haar man en haar familie – overtuigden haar om haar kookkunsten en de rijke, eerlijke smaken uit Zuid-Korea ook met jou te delen.

 

🇹🇭 Meet the Thai chef 🇹🇭

Ilse Cuvelier heeft jarenlange ervaring als cateraar waar ze haar accent legt op gezonde gerechten in fusion-stijl. Ilse reisde geregeld naar Thailand, daar verloor ze haar hart aan de smaken en kleuren van “the land of smiles”. Ze kookte samen met de locals en leerde er, de geheimen van traditionele, Thaise gastronomie. Ilse deelt enkele originele, Thaise recepten en smaaktoppers die ze tijdens haar reizen en job als guest chef in Thailand meester werd.

 

🇲🇾 Meet the Malaysian chef 🇲🇾

Ze is geboren in de historische stad Melaka in Maleisië en heeft een multiculturele achtergrond. Tijdens haar studies en reizen in het buitenland kwam ze in contact met mijn Peranakan roots en cultuur. In 2020 startte ze Little Nyonya in België om de Peranakan en Maleisische keuken te introduceren via teambuildingactiviteiten en kookworkshops.

Als chef-kok bij Illie Mangaro krijgt ze de kans om haar passie voor eten met anderen te delen en ze kijkt uit naar de reis die voor me ligt om de ervaring van lekker Maleisisch eten te verspreiden.